Like a bird without a feather

Verdwaasd word ik wakker na zeven uur hersenchirurgie, een nog iets gerekte narcose en recovery. Nieuwsgierig open ik de ogen. Eerst de ene dan de andere. Had de chirurg vooraf niet geantwoord op mijn vraag hoeveel dagen ik blind door het leven zou moeten?, geen. Het open rechter oog ziet (of ziet niet) een egaal muizegrijs vlak, mooi glad en zonder schakeringen. Links zie ik een klok die kwart na het uur aanduidt. De andere wijzer is verdwenen achter eenzelfde egale muizegrijze vlak. Weinig om mee te beginnen. Ongeveer 25% van wat een normaal gezichtsveld zou moeten zijn, is nog ter beschikking. “Komt goed!”, overtuigt de toffe chirurg mij even later, “zwelling op de oogzenuw door het opzijleggen ervan. Geduld!” OK, veel keuze is er trouwens niet, er is geen weg terug. De operatie is gebeurd en wat nu komt is onbekend, dus positief denken. Iets meer mag wel toch!

 

Like a bird without a feather…I’m lost without your love! One half of me will be like this until I’m old, the other half needs affection and joy, like between a girl and a boy, I need love (LL Cool J). Het eerste zinnetje is van RL Burnside, dé beste blueszanger die ik ken, en het tweede van een nog levende rapper. De meest ongelooflijke teksten worden door en met muziek voortgebracht. Luka Bloom covert” I need love “op zo’n fijne authentieke manier! Live eens meemaken, onvergetelijk en kippevel!

En daarmee hebben we nog altijd niet gevonden wat evt. de voordelen van dit nadeel kunnen zijn. De zoektocht kan beginnen.

image
Nymphaeas van Monet in de Orangerie van de Tuilleries in Parijs

Na drie dagen trekt eindelijk het grijs stilaan op en komt er een beetje vorm en kleur in beeld. Pijnstillers, bloeddrukremmers, vasodilatatoren, cortisones om te ontzwellen en dan een maagmiddel om die coctail te kunnen verteren, kunnen na voortdurende suikerspiegelcontroles, eindeloze bloeddruk- ,temperatuur- en talloze andere metingen van lichaamsparameters vandaag afgebouwd worden. Mijn systeem wordt losgekoppeld van het hospitaal en enkel de fysieke aanwezigheid wordt nog op prijs gesteld tot maandag. Het definitieve verdict over het gezwel en verdere opvolging worden dan besproken.

image
Geniet

Wordt vervolgd….

 

Eén gedachte over “Like a bird without a feather”

  1. Hey ik volg je avonturen op de voet
    Dit is iets minder precies!
    Ben momenteel in het land van Luka Bloom om zijn broer Christy Moore te zien!
    Groeten Chris Spaens

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s