In het land van de blinden is éénoog koning!

Elk nadeel heb zijn voordeel! Johan”El Flaco”Cruyff sprak deze memorabele woorden tot grote verbijstering van zijn toehoorders, die zelden echt begrepen wat hij zei of waar hij naartoe wou. Geniaal met de voet, een een brein nog sneller en apart hoogbegaafd. Ondertussen is hij dood en heeft hij een heldenstatus verworven. Zo’n dertig jaar geleden  ging hij op voetbalpensioen en na en foute belegging in stierenvechtersstieren begon hij terug om den brode te voetballen bij Fijenoord, de aartsvijand van zijn club Ajax. In zijn eentje trapte  hij de Rotterdammers tot kampioen van Nederland. Alles heeft een andere kant. Je moet het alleen willen zien of ervoor openstaan. Interessant!, zei Maex telkens er zich een probleem voordeed of een onbeantwoordbare vraag aandiende.

image
Meanwhile in the hospital…spotting elephants.

Voor mij ligt een ietwat norse man en naast hem een piepjonge motocrosser. Van de eerste weet ik niets. De tweede echter is fout neergekomen op het hoofd en diende geopereerd. Hij is lichtjes verlamd, maar jong en veerkrachtig. Dus dat komt wel goed. Bovendien is hij afkomstig uit Vlissingen en dat is eigenlijk zo goed als België. Supporteren wordt dat voor onze jongens, nu het nog kan. Hazard ontploft en Fellaini wordt in de tweede helft vervangen na een acute aanval. Hopelijk heeft hij dan al een bal in het doel geborsteld met die rosse krollen. Eindstand 2-1image

Om bepaalde redenen vroeg ik om het tijdelijke verblijf in het ziekenhuis in een zaal door te brengen. Een kwestie van sociaal contact, uitwisselingen allerhande, samen supporteren voor de Rode Duivels… Eveneens om bepaalde redenen is het op het hersenkwartier stil en verstomd. Niet echt vrolijk of warm of enthousiast of positief. Dus toch een beetje fout ingeschat.

Joris! Joris! Doe je ogen eens open! Knijp in mijn hand! Flapper met je oren!  Mijn onderbewuste sputtert tegen, oriënteert zich traag, luistert aandachtig… Achter de gordijnen van onze vierpersooonskamer wordt dwingend, dan paniekerig en zuchtend iemand wakkergeschud. Of dat is toch de bedoeling. Eerst vermoed ik dat het om de ietwat norse schapenkweker uit Wuustwezel gaat, wiens naam mij onbekend is. Nu volledig wakker besef ik dat men Jeremy,  de motocrosser uit Vlissingen, uit zijn comateuse slaap probeert te krijgen. Tevergeefs. Jeremy kent Joris niet! De chirurg klaagt en zucht om zoveel onrecht en dat de kans op een foute afloop  hier het verlies van de Belgen daarnet nog moeilijker verteerbaar maakt. Paniekvoetbal rond het bed van een onwillige, stugge tegenstander.

image
A room with a view

De eerste helft tegen de Italianen werden we koud gepakt. Rechtdoor en patsboem. De kortste weg naar het doel en 0-1 achter in een thuismatch, voegt de reporter er nog correcterwijs aan toe. De tweede helft zien we paniekvoetbal van onze jongens rond de 16m van de tegenstander. Vruchteloos.  Iedereen weet dat een 0-1 achterstand tegen Italianen altijd eindigt met een 0-1 achterstand. Die goal in de 94ste minuut tellen we niet mee. Extra Time? Vallen, vervangen, kousen op-en aftrekken, krampen achter de oren,….

Zorg toch maar dat ze je kennen in een hospitaal van dit kaliber. Een onbekende Belg of Hollander(nog erger) krijgt niet de juiste papieren om de grens over te geraken, merkten we op de reis doorheen Afrika. Een nummer, één van de velen, Joris?

Tomorrow another day!

 

4 gedachten over “In het land van de blinden is éénoog koning!”

 1. Marientje,

  Zo ken je maar mijn broer. De positieve vives, zeker niet verliezen. Mogelijk of zeker, toch een heel klein hartje vanbinnen. Hoe is het met de broer van Jos ?

  Liefs en het gaat jullie goed. Lea

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

 2. Fijn!
  Nog steeds fier en fit genoeg om te schrijven. Kun je ook (al) blind typen?? Hopelijk gaat alles goed met je. Liefs van twee onbekende Hollanders XXX

  Like

  1. Lieve vrienden, dat blind typen is voor later. De grijze mist trekt op en het gezichtsveld wordt groter. Nog niet zoals vóór de operatie, maar bijna en dan kan het echte herstel van de oogzenuw beginnen. Jaloers op jullie en hoop the dutch snel terug te zien! Kussen uit A’pen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s