Zo nat als wat!

Dit is een verhaaltje voor kinderen onder de 12j. Beter nog, voor kindjes van 6 tot 7j. die net leren lezen in het eerste leerjaar.              Heel speciaal wil ik hier Morrisje Van Leuven vermelden. Na een oneindig lange kakschooltijd, mag hij nu eindelijk lezen en schrijven. Naar ik gehoord heb uit betrouwbare bron, kan Newborn Ferron 18 stapkes zetten op 1 minuut, kan Juulskepuulske al 18 sommekes maken in die tijdspanne en leest Morrisjepisje zonder moeite met de handen op het hoofd en met één tand minder 18 woordjes per min.                             En dan nu lezen maar en daarna lekker dromen hoog en droog in jullie bedjes.

image
Hallo, zegt de aap en pakt een appelsientje.

 

 

Het is droog en warm in Af!Rika.             Ik lig in bed hoog in de tent op de jeep. Ik ben nat. Het is veel te warm! Slaap is er niet. Één oog is open, het ander dicht.       Nog geen licht. De zon komt op om 7 uur. Wacht nog wat, zeg ik tegen mezelf. Mijn arm raakt mijn been. Het zweet drupt.    image.jpg                             Ik hoor een aap en nog een aap. Ze zijn kwaad. De visarend roept dat het tijd is om op te staan.                 Ik ben blij. Weer een leuke dag!     De jeep staat in een klein dorp. Rond ons staan hutjes. Een hut is om in te slapen. Nog een hut om in te koken. Eten doen we buiten rond het vuur.    image.jpg                                   De zon schijnt.                                       We rijden verder en doen het raam open. Een frisse wind waait binnen. Leuk als het zo warm is.     Op weg en tot snel. Dikke knuffel van Baba Frika.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s