De vlucht uit Egypte

De verhaaltjes van het Oude Testament en de tovenarij van Jezus hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Een beetje fantasie kan geen kwaad en er komt wel een leeftijd dat de ratio orde op zaken stelt. Mozes tikt met zijn staf op het water en de Rode Zee trekt zich even terug om zijn volk naar Het Beloofde Land te leiden. Mozes had ook al in een mandje op de Nijl gelegen en was op de berg, naar hem genoemd, geklommen om er een aantal in steen gebeitelde regels plechtig in ontvangst te nemen van God Himself. Straffe gast, die Mussa. Ze kennen hem in moslimland ook en waarschijnlijk doet hij hier nog straffere dingen.

De vlucht uit Egypte is foutgelopen en naar ik hoorde is een bom verstopt in een blikje Schweppes, of was het Cola, er de oorzaak van.

image.jpg
Imagine!

Wij vluchten zuidwaarts. Het reisadvies richting Europa, Frankrijk en Belgie op kop, is niet zo positief. Het is zoals kiezen tussen de pest en de cholera, stilstaan op de Antwerpse Ring of aan de grens met Mauretanië.

Stilstand is geen optie! Dus wagen we de oversteek en banen we ons een weg tussen woestijn en oceaan.

While watching the statistics of Babafrika, I noticed that there are far more followers from Abroad than from Belgium. The further we travel down south, even more foreigners will try to read the little stories on the blog.  Brasil, Spain, Portugal, USA, Australia, Ethiopia, …. Flemish is not a widely spoken language and curiosity has to be answered properly. So, from now on, some stories will be written in English and open to a wider public on the road.

image.jpg
The French are gone!

We are still travelling through French Africa, but more and more we are spoken to in English. Even policemen are asking us where we are travelling to in fluent English. French is done and gone, as the French are, here in Morocco. Their properties are for sale all over the country and their tourism is nearly down to zero. Americans, Germans, Japanese and even Polish visitors are filling the gap.

On the road!

 

Eén gedachte over “De vlucht uit Egypte”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s