Schapekoppen

Zijn het die van Oilsjt of van Mechelen? Als het draadloos internet niet beschikbaar is en de eigen software het laat afweten,  is het gissen en vaak missen.

Schapekoppen
Schapekoppen

De imams zijn weer hun best aan’t doen. Om ter hardst, om ter valst. Er is een tijd geweest dat ze cassetjes gebruikten en met een druk op de knop en een draai aan het volume, de vallei vulden met een onduidelijk, vervormd gekrijs. Gedaan ermee! Live worden enkele bezweringen rondgekweeld. Sommige  hebben duidelijk muzieklessen gehad of luisteren af en toe naar hun katholieke broeders op Radio Maria. Andere brullen gewoon hard en autoritair iedereen wakker en de moskees in. Onze kerkvaders moeten hier eens op trainingsstage komen, praktijklessen nemen in “hoe vul ik een kerk in 5 stappen!” Zet luidsprekers in plaats van klokken in die spitse torens van ons, begin gewoon zonder schroom te roepen in een mikrofoon, gebruik één woord  nl. God en brabbel verder wat onverstaanbaars, doe dit vaak en niet te lang en haal die luie stoelen uit de zaal op het gelijkvloers. Klaar is kees. En als er één kees nog rijk van wordt ook, dan is het een slimme hollander in het hart van Antwerpen. Hij heeft één van de vele leegstaande kapelletjes omgetoverd tot luxeëethuis/discotent. Hallucinant, grandioos en een oneindig aantal sterren aan de Michelinhemel waard!

The Jane
The Jane

Er heerst een ongewone bedrijvigheid in de medina. Vrouwen worden met henna beschilderd, schapen worden aangevoerd. Het feest kan beginnen! Ze, de schapen, liggen vastgebonden op de daken of op de binnenplaats nietsvermoedend hun laatste maaltijd voor de zoveelste keer te herkauwen.

Messen scherpen
Messen scherpen

Geen idee hoeveel keer een herkauwer kan blijven genieten van zijn eten. Ergens moet er een einde aan komen, zefs op natuurlijke wijze. Daar wordt niet op gewacht. De koppen moeten rollen en het vlees versneden, vermalen en bereid. Ik las vanmorgen dat Vermaelen weerom gekwetst is, nu bij FC Barcelona. Wanneer heeft die nog eens drie matchen na mekaar gespeeld. Dan doet Vertongen het beter. Hij voetbalt zich met een constant niveau al enkele seizoenen in de basiself van Tottenham. Het is trouwens ook geen toeval dat Hazard dat ook doet bij Chelsea.  De bruine stukken vlees liggen te versterven, dood te gaan. Lichaamssappen sijpelen langs de dorpels de steegjes in, trekken vliegen en ander ongedierte aan, om dan tergend traag via verstopte roosters de met plastiekzakken en ander debris dichtgeslibde riolering, als een dikke stinkende rotte brei, in te druipen.

Zoals reeds gemeld, is vis vanaf nu geassocieerd oftewel onafscheidelijk verbonden, toch wat smaak en geur betreft, met moos. Al wie Parfum gelezen of gezien heeft, weet wat hier bedoeld wordt.

Parfum
Parfum

In  marokkanenland word je zonder veel problemen vegetariër. Tenminste, als je in acht houdt dat alle groenten vóór consumptie dienen gepeld, geschild, gebakken of gekookt te worden, anders blijf je er beter af. Lopende diarree wens je je grootste vijand niet toe in dit met vuile, stinkende, natte, met allerhande bacteriën  besmette kakpotten bezaaide land. In Mozambiek werd eind jaren negentig het advies gegeven om midden op de weg te plassen omdat de bermen bezaaid lagen met kleine anti-persoonsmijnen. Na  twintig jaar burgeroorlog bevonden er zich in dat land meer mijnen dan inwoners!

Een betere voorbereiding om verder door Afrika te trekken, konden we zonder deze ervaringen nooit gehad hebben. Waarvoor dank.

On the road again
On the road again

De schapekoppen wonen in Lier en dan kunnen we ze nu terug in alle rust gaan tellen. Slaapwel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s