1.200.000km

Richard, de zoon van Zatte Hendrik de Zoveelste van Engeland sprak ooit de historische woorden: My Kingdom for a Horse! Hij had beter de daad bij het woord gevoegd en was dan allicht nog bekender geworden. Geen mens die wakker ligt van een koninkrijkje meer of minder. Paardevlees eten op het Britse eiland is echter not done. Hondevlees is alleen voor Chinezen en in Afrika eten ze alles wat beweegt.

My Kingdom for a Horse
My Kingdom for a Horse
image
Niet bellen!

Ondertussen.zijn we met de Landy 3400km onderweg, oftewel een vijfde van de trip is achter de rug. Een Spanjaard staat ons enthousiast op te wachten aan onze overnachtingsplek in Vila Real. Hij reed met een identieke auto, een Troupie, en toen hij hem uiteindelijk verkocht aan een vriend, stonden er niet minder dan 1.200.000km op de teller. Yours is new, geeft hij ons en passant mee. Elke geruststelling is welkom en bovendien steekt er een briefje tussen de ruitenwisser van ene Stepenson die ons schriftelijk uitnodigt om in Ronda eentje te komen drinken.

1986
1986

Hij heeft een identiek exemplaar om de wereld mee rond te reizen en wil een beetje uitwisseling. Tanger en Afrika tout court lonkt na een dikke maand acclimatiseren in Zuid Europa. De kans is groot dat we onderweg nog ergens op elkaar botsen. De wereld is klein en de mens nog kleiner. Geen haan die kraait om een ditje of datje meer of minder.

La Cathedral in Sevilla
La Cathedral in Sevilla

Fout parkeren is ook hier strafbaar. Het ticketje verlopen en een boete van 4.50€. Redelijk en als ook de jonge vrouwelijke parkeerwachter ons meldt dat buitenlanders verder geen last wordt berokkend met boetes die achterna worden gestuurd, is ook CMD gerustgesteld.

image
Skyline Sevilla.

De skyline van Sevilla is vrij vlak. Recent is er echter een joekel van een toren bovenuit gerezen. Het bouwsel lijkt nog het sterkst op een schouw van een steenbakkerij. Jarenlang stond de schouwtoren in rode baksteen van de Jos Tomat te pronken in ons landschap. Even verder stond de kerktoren van Hove afgetekend tegen de horizon bij zonsondergang. De serres zijn verdwenen en de kerktoren zit verstopt achter nieuwbouw van het beste soort. Daartussen zijn doodlopende straatjes getrokken met de namen van overleden burgemeesters.

2 gedachten over “1.200.000km”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s