De Professionele Afscheidnemer.

Als je, zoals ik, al 6 mn vertrokken bent, is weggaan even interessant als terugkomen. Eens onderweg passeert alles voor en achter, boven en onder, links en rechts, vooruit achteruit,….

“Afscheidnemen voor altijd” is een veel ernstigere bezigheid, vraagt enige vaardigheid en heeft daarvoor een aantal bijgeleverde emoties. Ik ken iemand die het voorgaande allemaal bezit en nog wel wat meer.

Met enig onbegrip keek ik ernaar en vroeg me vaak af waartoe dit allemaal diende. Wetende dat alles eindig is, niks voor altijd of voor eeuwig zolang het duurt, lijkt Het Afscheid onnodig, verspilde energie of het complex maken van eenvoudige dingen zoals inpakken en wegwezen.

Meer en meer vrienden, kennissen, jantjes en klein peerkes zag ik met groeiende verwondering het beste toewensen, een goeie reis gunnen, …. En als dan de vertrekdatum nog maar eens met een weekje opschoof, zag je vaak dezelfde mensen nog maar eens kussen, knuffelen, traantjes wegpinken. Een tweede, derde,….zevenendertigste keer met veel zorg en aandacht voor dat emotionele onderdeel in ons systeem, dat telkens denkt mensen nooit meer terug te zien of voor altijd te moeten missen.

Met ogen vol tranen en warme ontroering groeit dan toch uiteindelijk en geleidelijk een immense bewondering voor hen die echt kunnen afscheidnemen. Ik ken zo iemand en ben blij dat ik daar een eind mee onderweg kan gaan en dat ik nog veel keer afscheid mag zien nemen door een echte Professionele Afscheidnemer. Morgen weer een nieuwe dag!

What day is it? asked Pooh.

Today, answered Piglet.

Ooh, that’s my favorite day! said Pooh.

3 gedachten over “De Professionele Afscheidnemer.”

  1. Even laten weten dat ik nog leef, foto’s van jullie vertrek volgen. Geef je mail adres eens door Patrick, mocht het via de I phone van Kris niet lukken. Geniet allebei !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s