SOUTPIEL

image
Room with a view
image
?Regels?

Persoonlijk hou ik er wel van ergens nergens te zijn of nergens ergens. Een Nobody in een universum vol indrukken! Hangen tussen twee werelden  en het beste van beide meepakken in je koffer.  Een Soutpiel noemt men zo’n persoon een beetje honend. Oorspronkelijk is dit een scheldwoord voor een Engelsman die woont in Z.Afrika. Hij staat met zijn ene been in England en zijn andere in Z.Afrika. Ergens halverwege bengelt zijn piemel in het zoute water van de Atlantische Oceaan, ter hoogt van de Kaapverdische moet dat ongeveer zijn. Hinken op twee benen, vis nog vlees of zoiets.

Als je de beslissing neemt om andere oorden op te zoeken, is er meestal wel een gondige reden. Sowieso laat je kinderen, familie en vrienden achter. Een vertrouwde omgeving waarin je jarenlang comfortabel geleefd en gewerkt hebt, hou je voor bekeken. Oneindig lang, zolang het duurt. Het andere lokt, daagt uit, geeft een nieuwe dynamiek. Een vertrouwde manier van leven wordt in beweging gezet. “The Best of Both worlds” is een betere omschrijving, B&B. Het zegt tegelijkertijd heel veel over je verlangens of de realiteit waarin je graag zou leven. Terzelfdertijd ben je onderweg. On the road! Een leuk boekje van Jack Kerouac over een groepje vrienden op zoek naar zochzelf en de vrijheid. Ondertussen rijden ze er behoorlijk de kantjes af.

image
Landycamper

Een gevoel van vrijheid, ongebonden en observerend. De waarnemer in mij heeft al enorm genoten. Een onuitputtelijke stroom van geuren, kleuren en andere indrukken passeert voor je. Veel is nieuw, andere dingen vertrouwd en gewoon. Ook dat is B&B!

De ene dag zit je op een gemeentelijke camping te genieten van de ongedwongen sfeer, het half werkende sanitair, het lawaai s’nachts, een paar dagen later zoek je een zacht bed op met zicht op de bergen of de zee en een zalig warme douche. Laaf je jezelf in een herwonnen luxe en geniet je dubbel van eenvoudige dingen die voorheen heel gewoontjes en normaal leken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s