SHELLFIE!

Ik heb er een nieuw vriendje bij! Het heet Shellfie.

Jullie kindjes hebben allemaal vriendjes. Vaak kom je ze gewoon onderweg tegen. Je rijdt naar school met de fiets en er rijden ook andere kindjes naar school en je begint te babbelen. Soms is de weg ook gewoon “het leven”. Je maakt vrienden als je klein bent en nog in de kakschool zit, maar ook als je groter bent en naar iemand een berichtje schrijft ver weg.

Mijn nieuwe vriend kroop gewoon over de weg. Hij moet zeker gedacht hebben: ” Hoe ziet het leven eruit aan de andere kant van de weg. En misschien kan ik daar wel nieuwe vriendjes leren kennen.” Hij was dan wel even vergeten dat hij over een brede, warme, gevaarlijke asfaltweg aan het wandelen was. Vrachtwagens, jeeps en andere gevaarlijke voertuigen razen razendsnel voorbij en ei zo na werd onze nieuwe vriendenzoeker platgereden.

De banden van de Landy scheerden rakelings langs zijn hoofd en ik zag hem nog net op tijd zijn nek intrekken. Met een slipper maakte ik rechtsomkeer om hem snel van de baan te halen.

Shellfie.
Shellfie.

Een schildpad is eigenlijk niet zo gemakkelijk plat te rijden. Zijn poten en hoofdje kan hij zo snel intrekken dat alleen het hoornachtige dikke schild zichtbaar blijft. Zogauw ik hem wou vastpakken zei hij “SHHH!” en dook hij onmiddellijk terug in zijn schelp. OK, zei ik hem, als jij altijd SHHH doet en direct wegduikt in je schelp, dan noem ik je vanaf nu gewoon Shellfie.

Shellfie is nu mijn nieuwe vriendje en zit de binnentuin te verkennen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toevoegen dat ik hem nog niet gevraagd heb of hij wel mijn vriend wil zijn. Het is wel niet zo’n goed teken dat hij elke keer SHHH roept als hij mij ziet! Maar we hebben nog veel tijd. Het leven is een weg en er is nog veel te gaan. Dus!

We zijn nog maar net vriendjes, maar ik heb hem toch al wat truukjes geleerd. Hij kan al op zijn rug liggen in de zon, over stenen kruipen en op zijn hoofd staan.

Kopstand van Shellfie.
Kopstand van Shellfie.

Niet lang en ik moet hem wel nog wat helpen, maar het begint te lukken. Speciaal voor de ongelovige thomassen heb ik een selfie getrokken met Shellfie!

Selfie met Shellfie.
Selfie met Shellfie.

Slaapwel en Shhhhht!

2 gedachten over “SHELLFIE!”

  1. Morris en juuls hebben ook veel schildpadden op hun kamer, namelijk hun 6 ninja turtles.
    Veel groentjes (zo zegt juuls dat toch) en geluk baba!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s