De Grote Afrikakwis III. De Hoepoe en de Kookaburra.

De derde Grote Afrikakwis is uitsluitend voor kindjes jonger dan 12j. Newborn Ferron kan meedoen en zelfs winnen als hij de beste is. Hij kan dus zonder te  praten of stappen en zelfs kruipen, het slimste kindje van de wereld worden. Luister goed hoe dit mogelijk is!

image
Hoepoe/Huppe/Hop

Elke ochtend worden we wakkergemaakt door de geluiden van wel honderd vogels. Zo kraait In Hove de haan en word je in Afrika door de oeh-oeh-oeh-oeh van de Hoepoe wakkergemaakt.Toen Juulskepuulske en Morrisjepisje nog in Australie woonden en een beetje Engels spraken, dat ze ondertussen al weer helemaal vergeten zijn, was er elke morgen een lawaaimaker van een vogel die iedereen wakker lachte. En hij lachte zo hard dat je zelf begon te lachen en heel blij wakker werd. Alweer een mooie dag!

De enige vraag van de derde Afrikakwis is: doe zo goed mogelijk de lach van de Kookaburra na. Newborn Ferron kan meedoen want babietjes beginnen onmiddellijk te lachen als ze uit de buik van de mama kruipen. Negen maanden wachten om eindelijk lucht te hebben en je broer en zusje te kunnen zien, is lang. En daarom zijn ze zo blij en beginnen ze te schateren zoals de Kookaburra!

Het kindje dat het het best lacht zoals de Kookaburra, is de nieuwe winnaar van de Grote Afrikakwis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s