De Grote Afrikakwis Deel 2

Dit is een dringende oproep aan alle kindjes jonger dan 12j die nog wakker zijn. De overigen moeten weer gewekt worden want er is iets heel ernstigs gebeurd. Er heeft iemand meegedaan aan de Grote Afrikakwis alsof hij Newborn Ferron was. Ongehoord en verboden en ook wel gevaarlijk. Die valsaard kan wel de winnaar worden van deze belangrijke kwis, omdat hij uit het Noorden komt en alles kent over de Koeielaar. Die groeit daar en bloeit en loeit als er nieuwe koetjes geboren worden. Dus opgelet voor de Deen uit het Noorden van Denemarken.

Daarom is er vandaag een nieuwe vraag in de Grote Afrikakwis. 1 vraag met meer dan 1 antwoord. Hier gaan we.

Als s’avonds de zon gaat slapen dan zakt ze onder de horizon. Die is plat als we aan de zee of in de woestijn zijn. Maar in de bergen heeft de horizon veel vormen en zie je soms zelfs  figuren. Het wordt donkerder hoe dieper de zon onder de aarde kruipt en s’morgens duikt ze langs de andere kant weer op , in het Oosten, om het terug licht te laten worden. Let wel! De zon gaat niet langs het Noorden, dus hier gaat die stoute Deen niks vanafweten. Als je heel goed naar de zonsondergang van maandag kijkt op de foto bovenaan, dan kun je een dier ontdekken of misschien wel meerdere. Je hebt hier veel fantasie voor nodig en je moet wel een paar Afrikaanse dieren kennen. Wie de dieren vindt is de tweede winnaar van de Grote Afrikakwis.

2 gedachten over “De Grote Afrikakwis Deel 2”

    1. Aai!Aai! Maar kindjes onder de 12j. moeten natuurlijk nog leren kijken naar iets dat er niet echt is. Zoals bv. een Dino of een Baboon. Ik mag natuurlijk niet teveel verklappen want er is een Deen die doet alsof hij Newborn Ferron is. Maar 1 dier moet je zeker nog kunnen vinden en dat is een Afrikaanse Leeuw! Slaapwel en morgen goed kijken tot je hem vindt.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s