De Grote Afrikakwis

De Grote Afrikakwis is voor kindjes jonger dan 12j. Grote mensen mogen alleen voorlezen voor kindjes die dat nog niet kunnen. Het is wel ten strengste verboden om te helpen bij de kwis. Newborn Ferron kan niet meedoen, want die kan nog niet eens praten. De Grote Afrikakwis bestaat uit 1 vraag en evenveel antwoorden. Drie verhaaltjes worden verteld over de foto hierboven. Let op! Slechts 1 is juist, de andere 2 fout. Wie juist antwoord is de winnaar van de Grote Afrikakwis.

Verhaal 1.

Jullie hebben misschien al wel eens een gevaarlijke of stoute hond gezien. Vroeger deed men een muilband rond de bek en de gevaarlijke tanden van die honden om niemand te kunnen bijten.

Dit kleine koetje, ook wel kalfje genoemd, is een echt stout kalf. Het bonkt en bijt en likt met zijn tong van schuurpapier. Niemand is nog veilig als het kalf in de buurt komt. Dus een plastieken kruik, een stukje erafgesneden, een koordje eraan en zo voor de bijtgrage bek van die stouterik.

Verhaal 2.image

In Afrika is er niet alleen een Schapenboom, maar staan er in het noorden, niet hier, dus ik kan geen foto laten zien, maar meer in het noorden staan bomen waar koeien in geboren worden. De fameuze Koeielaar is een boom vol plastiekpotten die zodra de kalfjes klaar zijn om geboren te worden, worden geplukt. De kalfjes groeien dan verder in de potjes. Dit kalfje is duidelijk te groot geworden voor de plastiekpot en alleen zijn mond en neus zijn nog bedekt.

Verhaal 3.

Kleine koetjes drinken melk van de uier van de koe. De koe heeft 4 tepels en een grote uier waar wel 40 liter melk kan inzitten. Als de kalfjes groter worden leren ze stilaan gras eten en is het gedaan met zuigen aan de uier. Newborn Ferron heeft dat nog niet zolang geleden ook meegemaakt. Het grote verschil is dat N.F. geen plastiekpot op zijn mond krijgt geduwd en de kalfjes wel.

Welk verhaaltje is het enige juiste en maakt van jou de winnaar van de Grote Afrikakwis.

Good Luck!

image.

2 gedachten over “De Grote Afrikakwis”

 1. Beste Baba,

  Waarschijnlijk weet gij dit niet, en normaal gezien zeg of schrijf ik dit ook niet, maar na uw laatste schrijven – de Afrikakwis – op Babafrika.com, ervaar ik hoe dom GIJ eigenlijk zijt.
  Je raadseltje had ik natuurlijk onmiddelijk door. Ik schreeuwde de oplossing uit, maar spijtig genoeg was er niemand in de buurt die mijn taal verstaat. Ons mamma en haar mamma zijn eigenlijk de twee enigste die me verstaan. Bij u, Baba, gaat het allemaal langzamer. Tegen de tijd dat gij mij misschien begint te verstaan, hebben jullie mij waarschijnlijk jullie eigen taal aangeleerd en opgelegt. Alweer een taal minder op onze aardbol!
  Ik weet zelfs tamelijk veel Baba. Bijvoorbeeld: als ze me in de zon leggen, doe ik mijn oogjes dicht! Mijn twee grotere broers proberen soms in de zon te kijken. Dat is pas echt dom.
  Pas op uw oogjes Baba. Vooral in Afrika.
  Als ik honger heb, zeg ik het gewoon, en krijg ik eten van ons mamma. Ik heb gezien dat mijn twee broers en de grote mensen dikwijls eten, zelfs al hebben ze geen honger…? Is dat verstandig?
  Toiletbezoek is heel spontaan bij mij. Als ik moet, moet ik, en komt het eruit. Dat is zeer belangrijk en gezond. Geen last van buikpijn of gevaar voor luie darmen. Hoe zit dat bij jou Baba? Ik hoop het beste.
  Als ik op mijn tapijtje lig, lig ik daar. Ik geniet van het moment, terwijl al die slimme mensen rond mij snuiten en smoelen trekken om me te doen lachen. Eigenaardig gedrag.
  En zo kan ik wel bezig blijven Baba. Ik verstaan tamelijk veel.
  Gelukkig weet ik dat gij goed op weg zijt om terug als mij te worden. Verheug u daarop! Mijn leventje is zalig en ik ben niet zo dom als velen denken.

  Van uw geliefde kleinkind Newborn Ferron.

  PS.: voor ´t moment ben ik in Denemarken om 2 van mijn kleine vrienden te steunen en hunne Pépa te vertellen hoe alles in mekaar zit.
  The gods aren´t crazy.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s