De Groene Steenvreter.

Dit verhaaltje is voor kinderen onder de 12j. die slim genoeg zijn om naar verhaaltjes te luisteren en raadseltjes op te lossen, zoals Morrisjepisje en Juulskepuulske. Newborn Ferron is nog te klein en kan maar alleen kijken en lachen en nog wat andere dingen maar verstaat nog niks.

Hier gaan we!

Wat is groen, zit drie meter onder de grond en eet stenen?  (De Groene Steenvreter)

image
Rembrandt

Wat is nog groener en zit 4m onder de grond?  (De Groene Steenvreter die misselijk is van teveel  stenen te eten)

Wat is Groen, lacht en zit bovenop een berg stenen?  (De misselijke Groene Steenvreter die net zijn stenen heeft uitgekotst)

Dit  zijn natuurlijk maar raadseltjes en dus niet waar. Maar wat wel echt is, en wat wij zelf hebben gezien is hetvolgende. We zijn een hele dag met de jeep door bergen, valleien en rivieren gereden, hotsebotsend over stenen en rotsen en grindwegeltjes. We zagen daar ook veel geiten en schapen. Wat eten die, denk je? Net zoals onze Groene Steenvreter uit de raadseltjes, stenen. En met een beetje geluk ook af en toe een plastiekzak. Ze hangen hier aan struiken en bosjes in alle kleuren van de regenboog. Het is net een lentebloesem zoals de appel-en perenbomen in de tuin. De schapen en geiten moeten wel oppassen als ze gaan drinken in de rivier dat ze er niet invallen en verdrinken, zoals de Grote Boze Wolf van Roodkapje met al die stenen in zijn buik. De plastiekzakken kunnen wel handig zijn. Als de schapen naar de supermarkt moeten om te dienen als ribbetjes en koteletjes voor op de BBQ, zitten ze misschien al verpakt in een gekleurd plastiekzakje. Ik weet natuurlijk niet of ze dat wel echt kunnen, maar het zou wel handig zijn.

En nu oogjes dicht en schaapjes tellen….Hopelijk kan je al verder dan tien tellen, anders heb je een probleem.image

De fameuze Schapenboom. Dit ex. Staat in bloei,. Als hij geoogst wordt in de herfst zitten de ribbetjes en koteletjes gewoon in de plastiekzakken, klaar om geplukt te worden.
De fameuze Schapenboom. Dit ex. staat in bloei,. Als hij geoogst wordt in de herfst zitten de ribbetjes en koteletjes gewoon in de plastiekzakken, klaar om geplukt te worden.

Eén gedachte over “De Groene Steenvreter.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s