Babarbier.

Kinderen jonger dan 12j. mogen dit verhaaltje lezen bij het slapengaan. De kindjes die nog niet kunnen lezen, mogen uitzonderlijk het verhaaltje laten lezen door papa en mama. Ik denk daarbij speciaal aan Morrisjepisje, Juulskepuulske en Newborn Ferron, die zelfs nog niks verstaat!

Vanmorgen heel vroeg ging ik wandelen door  de smalle straatjes van het stadje Fes. Fes is a mess want de straatjes zijn zo smal dat alleen kleine kinderen erdoorkunnen  en ook honden, katten en andere diertjes die in smalle straten en riolen wonen. Ik dacht: “Ik verkleed me in een Kerstman, dan mag ik zeker ook door de steegjes wandelen.” De Kerstman is nl. een kindervriend en meer moet dat niet zijn om ook door  messy Fes te lopen. Het eerste wat moest gedaan worden was een witte baard op mijn kin laten zetten of plakken. Dus ik trok mijn stoutste schoenen aan en ging naar de Barbier. Eigenlijk betekent het woordje “barbier” gewoon Baardman in onze taal. De Barbier die heel lief was, zei dat ik maar moest gaan zitten op zijn speciale stoel (zie foto) en dat dit klusje snel zou geklaard zijn. Ik probeer de meneer uit te leggen wat ik kom doen, maar hij verstaat mijn taal niet zo goed. Hij spreekt alleen de Berbertaal. Een taal die alleen Berbers en Barbiers spreken.. Zoals je wel kunt horen, is dat bijna hetzelfde en rijmt het ook een beetje. “Och!”, denk ik, “so what!?” Laat hem maar zijn zin doen, hij weet het wel best, want hij is de Barbier, niet ik. En de Barbier begint te werken en te werken en ik zit daar rustig met mijn oogjes dicht tot hij gedaan heeft. Wat zie ik! De Barbier die Berbers spreekt en mij niet kan verstaan heeft, in plaats van een baard te zetten, mijn baard-van-twee-dagen afgeschoren. Weg, niks meer, nutti frutti! Te laat ook al wordt ik kwaad, alles is erafgeschoren!image image image image

Voor wie het echt niet kan geloven, kijk gerust naar de fotootjes en dan zien jullie het met je eigen oogjes.

En dan nu…..oogjes dicht en lekker dromen!

Eén gedachte over “Babarbier.”

  1. Morris en juulske: wij vinden jouw verhaaltje fantastisch! Het grappigste vonden wij de soort zeep rond je mond. Volgende keer mogen er zelfs nog meer fotootjes tussen het verhaaltje. Wij gaan nu flink slapen. Slaapwel momi en baba.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s